Menolippu-Turnaus

menolippuSunnuntaina 13.4 pelataan järjestyksessä neljäs SM-turnaus Menolippu-pelissä. Turnaus on avoin kaiken ikäisille pelaajille kansalaisuudesta riippumatta. Oikeuden osallistua Menolipun MM-kilpailuihin Pariisissa 2014 ja sekä matka-avustukseen kisoihin voi kuitenkin voittaa vain täysi-ikäinen Suomen kansalainen. Turnaukseen voi ennakkoilmoittautua osoitteessa kilpailut@lautapeliseura.fi.

Turnauksessa pelataan kolme karsintakierrosta Menolipun peruspelillä niillä säännöillä, jotka Lautapelit.fi on julkaissut. Osallistujien lukumäärästä riippuen pelit pelataan 4 tai 5 hengen peleiinä. Mikäli käy niin, että saatavilla ei ole riittävää määrää peruspelejä, jotta kaikki halukkaat voisivat osallistua turnaukseen, etusija on pelaajilla, jotka ovat ennakkoilmoittautuneet turnaukseen. Järjestäjä pyrkii varaamaan riittävästi pelejä ainakin 25 pelaajalle.

Pelaajien määrästä rippuen karsintakierroksia seuraa yksi semifinaalikierros 4-10 pelaajaalla 1-2 pelillä. Mikäli turnauksessa on vain 8 osanottajaa, ei semifinaaleja pelata ja neljä karsintakierroksen parasta siirtyy suoraan finaaleihin. Semifinaalit pelataan Menolippu Euroopalla, niillä säännöillä, jotka Lautapelit.fi on julkaissut.

Semifinaalien neljä parasta jatkaa finaaliin, joka pelataan peruspelillä Hollannin kartalla.  Mikäli käy niin, ettei finaaliin pääse ainuttakaan täysi-ikäistä Suomen kansalaista, pelataan erillinen finaalipeli neljän parhaan suomalaisen täysi-ikäisen osanottajan kesken peruspelillä.

Palkinnot: Lautapelit.fi:n lahjoittami pelipalkintoja sekä 200€ matka-avustus MM-kilpailuihin osallistumista varten, turnauksen parhaalle täysi-ikäiselle Suomen kansalaiselle. Days of Wonder maksaa Suomen edustajan majoituksen Pariisin MM-kilpailuissa.

Aikataulu:

  • Ilmoittautuminen avautuu 10.30 ja sulkeutuu 10.45
  • Ensimmäinen karsintakierros: 11.00 – 12.00
  • Toinen karsintakierros: 12.15 – 13.15
  • Kolmas karsintakierros: 14.00 – 15.00
  • Semifinaalit: 15.15 – 16.15
  • Finaali: 16.30 – 17.30

Aikataulu on tiukka ja ohjeellinen, muutokset mahdollisia. Tilan ovet sulkeutuvat klo 18.00 ja siihen mennessä Suomen paras on ratkaistu. Turnaus on maksuton Junaconin sisäänpääsyn maksaneille. Turnauksen tarkemmat säännöt julkaistaan sekä Lautapeliseuran foorumilla että näillä sivuilla.

Pelimuoto

Osallistujia Pelaajia / peli karsintakierroksella
<8 Ei järjestetä
8-20 4 pelaajaa
21-25 5 pelaajaa

Pelataan kolme karsintakierrosta.Ensimmäisellä kierroksella pelaajat arvotaan peleihin. Kukin pelaaja saa pelaamastaan pelistä niin monta voittopistettä kuin hän on kierroksella voittanut muita pelaajia. Esimerkiksi, jos voittaa neljän hengen pelin, saa voitostaan kolme pistettä, jos tulee toiseksi saa kaksi ja kolmannesta sijasta saa yhden pisteen.

Toiselle kierrokselle pelaajat täytetään peleihin laskevassa pistejärjestyksessä. Mikäli samasssa pistelukemassa on useampia pelaajia, eivätkä he kaikki mahdu samaan peliin, arvotaan keskinäinen järjestys.

Kolmannella kierroksella pelijärjestys määräytyy samalla tavalla kuin toisella kierroksella.

Kolmen karsintakierroksen jälkeen pelataan pelaajamäärästä riippuen semifinaalit seuraavan taulukon mukaisesti:

Osallistujia Seminfinaalipaikkoja
8-11 Ei semifinaaleja, karsintakierroksen 4 parasta suoraan finaaliin
12-20 Kahdeksan parasta semifinaaleihin
21-25 Kymmenen parasta semifinaaleihin

Semifinaaleja pelataan yksi kierros. Ensimmäiseen semifinaalipeliin valitaan parittomat sijat ja toiseen semifinaalipeliin parilliset sijat. Kummankin pelin kaksi parasta jatkaa finaaliin.

Mikäli pelaajamäärä ylittää ennakkoilmoittaumisen puitteissa 25 osallistujaa varaa järjestäjä oikeuden muuttaa ryhmittelyjä – saadessaan haltuunsa lisää pelejä, joilla osannottajamäärää voidaan kasvattaa.

Kilpailun järjestäjä osallistuu turnaukseen ja tarvittaessa tuomarina toimii Heikki Hyhkö.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s